2012-04-04

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai "Sraigės"




Vakar prikepiau vaikams vieno kąsnio sluoksniuotos tešlos sraigių. Vadinu tuos pyragėlius sraigėmis, nes taip buvo pavadinti recepte, kurį nusižiūrėjau kažkokiame žurnaliuke. Deja, neradau jo namuose, tai negaliu nuskenuoti nuotraukos. Matyt buvau tą žurmaliuką pasikolinusi. Man labai patiko pyragėlių forma. Mūsų senutei orkaitei labai tinka kad jie yra ganėtinai neaukšti (apie 1 cm) ir kepdami kyla ne į viršų, o pučiasi į šonus - spėja gerai iškepti ir nepridega. Originaliame recepte kaip įdaras buvo siūlomas rūkytas kumpis. Labai gražiai atrodo suvyniojus - tamsesnės juostelės kumpio tarp šviesios tešlos tikrai atrodo kaip sraigės kiautas. Mes tokių nesame kepę, renkamės kitokius įdarus. Viliui labai patinka su varškės įdaru, o Viktorija valgo tik su prieskoninėmis žolelėmis.

Pagaminami tokie pyragėliai tikrai greitai ir lengvai. Reikia sluoksniuotos bemielės tešlos. Aš šiuo atveju elgiuosi ne kaip pavyzdinga mama ir naudoju pirktinę tešlą. Manau, kad puikiausiai galima pasigaminti ir naminės sluoksniuotos tešlos - tokie pyragėliai būtų dar geresni, bet aš niekaip neprisiruošiu. Ant šiek tiek atšilusios tešlos lapelio viso ploto tepamas įdaras. Dukrai tiesiog pabarstau prieskoninių žolelių mišinio - ji tokius labiausiai mėgsta. Varškės įdarą aš ruošiu iš viso pakelio (200 gramų) varškės, 1 kiaušinio ir 1 valgomojo šaukšto cukraus. Varškę su kiaušiniu ir cukrumi išsuku iki vientisos masės ir ganėtinai plonai šia mase ištepu tešlą. Iš likusios varškės masės (kurios lieka tikrai daug, nes sutepu tik simbolišką kiekį pyragėliams) vėliau tą pačią dieną pridėjusi kitų produktų gaminu varškėtukus ar kepu varškės apkepą. Tešlą susuku išilgai, apvolioju ritinėli miltuose ir supjaustau nedideliais gabalėliais. Kepu vidutinio karštumo orkaitėje. Iš pradžių apie 10 minučių iš apačios, o paskui įjungiu viršų ir atidžiai žiūrėdama kepu iki kol gražiai apskrunda. Manau, kad su gera orkaite tokių "žaidimų" tikrai neprireiktų - tiesiog kepti apie 15-20 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą