2012-03-10

Čirviniai blynai

Ilgai brendau pradėti savo blogą, kol galų gale viską į vietas sudėliojo... čirviniai blynai :)

Prieš kelias dienas dukra priprašė tėčio, kad vėl iškeptų čirvinių blynų. Labai netikėtai radom puikų receptą - blynai iškepa minkštučiai ir skanūs. Pasirodo, kad per du kartus kai kepėm, mes gerokai pakoregavome pradinį receptą. Pirmą kartą įdėjome tik tris kiaušinius, vietoj 6. Jokių svarių argumentų tam nėra - kiaušinių turėjome užtektinai ir skaičius abu su vyru pažįstame :D Neįsivaizduoju kur ir kaip žiūrėjome... Antrą kartą net nežvilgtelėję į receptą (gerai viską atsimindami :D) vėl dėjome tik 3 kiaušinius. Tik tąkart vyras sugebėjo vietoj 250 gramų miltų, pasverti net 400. Lape buvo daug receptų, tai žvilgelėjo į kitą. Tešla buvo tokios konsistencijos, kad būtų tekę ją kočioti, tai puolėme improvizuoti - papildomas kiaušinis, dar truputis margarino, cukraus, kepimo miltelių. Taigi prikepėme daug skanių blynų. Patys privalgėme ir dar netikėtiems svečiams užteko.

O į svečius pas mus tądien kaip tik trumpam užsuko Asta su Liucyte. Ji jau senokai draugiškai mane ėdė, kad pradėčiau blogą. Paragavo blynų - patiko. Iškart tradicinis klausimas: "Iš kur ėmei receptą?". O receptas tai iš žurnalo. Ir dar gerokai perdarytas. Bandžiau receptą pasakyti, būčiau ir ant lapelio užrašiusi, bet gavau nurodymą: "Susikurk blogą ir įkelk receptą". Nebedrįsau prieštarauti :D Tuo labiau, kad pastoviai jos bloge vis ką nors naudingo nusižiūriu. Taigi... susikūriau blogą ir įkelsiu receptą.

Reikės: 4 kiaušinių, 400 g miltų, 250 g margarino arba sviesto, 250 ml pieno, 150-200 g cukraus, 2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus, 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių.

Baltymus ir trynius atskirti. Margariną išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Toliau plakant po vieną dėti trynius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Į plakamą masę po truputį berti miltų ir pilti pieno. Į paruoštą tešlą atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus. Prieš kepant leisti tešlai 30 minučių pastovėti.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą